Modern Hebreeuws

Cursus-informatie

Altijd al Hebreeuws willen kunnen spreken? Met deze cursus leer je in een jaar de basis van het Iwriet zowel lezen, schrijven als spreken. Aan het eind van deze praktische cursus zal je met vertrouwen jezelf verstaanbaar kunnen maken in Israël. Naast het toegankelijke lesmateriaal worden er ook uitstapjes gemaakt naar het kunnen begrijpen van bekende Hebreeuwse muziek en poëzie.
Doe nu mee met Modern Hebreeuws!
Dhr. Daniel Kennemer
Docent

Dhr. Daniel Kennemer

Daniel Kennemer doceert klassiek en modern Hebreeuws bij Het Seminarium en privé voor groepen en individuen. Hij studeerde archeologie en geografie aan de Hebrew University of Jerusalem. Nu studeert hij didactiek, geografie en Joodse studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Waaruit bestaat het scholingstraject?

Elke week wordt een les behandeld uit het boek The Routledge Introductory Course in Modern Hebrew. Het begint met de echte basis. Al na een paar weken leer je de weg vragen of iets bestellen in een restaurant. Aan het eind van het jaar kan je een behoorlijk gesprek voeren.

Welke literatuur wordt gebruikt?

We maken gebruik het boek The Routledge Introductory Course in Modern Hebrew.

Begeleiding en ondersteuning

Tijdens de lessen is er ruimte voor individuele vragen, groepsdiscussie en ook af en toe een persoonlijke interesse die men wil delen met de groep. De docent is ook na afloop van de les beschikbaar voor vragen.

Wat zijn de leeropbrengsten?

Aan het eind van deze cursus heb je het eerste lesboek uitgewerkt en beheers je de woorden en gesprekken die in dit boek worden behandeld.

Hoe wordt er getoetst?

Tijdens elke les wordt verwacht dat je actief participeert, zodat je vertrouwt raakt met de taal. Aan het eind van elke periode is er een kleine toets.

Periode

14 november 2023 - 25 juni 2024

Praktische informatie

De cursus begint op dinsdag 24 oktober 2023 en vindt elke dinsdag plaats van 17.15 – 18.45 uur, met uitzondering van de vrije dagen en vakanties. Bekijk hier ons vakantierooster.

Ik wil deze cursus volgen!