Praktisch Jodendom

Cursus-informatie

De cursus behandelt op een frisse en toegankelijke manier de achtergronden van de sjabbat en feestdagen en op welke manier je hier thuis praktisch handen en voeten aan kan geven, op een manier die past bij je gezin en het niveau en de beleving van de kinderen. Er is ruimte om te leren, te discussiëren en vragen te stellen in een open sfeer en na afloop van elke bijeenkomst heb je een goed idee van hoe je de komende feestdagen gaat vieren, wat je daar eventueel nog voor nodig hebt en waar je dat kunt vinden.
Doe nu mee met Praktisch Jodendom!
Dhr. Drs. Nachshon Rodrigues Pereira
Docent

Dhr. Drs. Nachshon Rodrigues Pereira

Nachshon Rodrigues Pereira heeft politicologie gestudeerd en is al 20 jaar actief als Chazzan en ba'al koreh. Sinds enkele jaren is hij voorzitter van de Joodse gemeente Bendigamos, waar hij veel doet aan community building. Hij woont met zijn echtgenote in Amstelveen. Nachshon geeft sinds 2017 Lajnen voor beginners en voor gevorderden aan Het Seminarium en is sinds 2019 werkzaam op Het Seminarium als studiecoördinator. Hij is enthousiast over Joods onderwijs en wil graag helpen om via Het Seminarium bij te dragen aan een sterkere infrastructuur voor Joods Nederland.

Waaruit bestaat het scholingstraject?

Lesdagen: 26 november (Chanoeka) 14 januari (o.a. Toe Biesjwat) 10 maart (Poeriem) 7 april (Pesach) 12 mei (Omertijd en bijzondere dagen in deze periode) 2 juni (Sjawoe’ot en zomerperiode)

Begeleiding en ondersteuning

Tijdens de les is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan de docent.

Wat zijn de leeropbrengsten?

Deze cursus is bedoeld voor ouders die graag thuis meer zouden willen doen met sjabbat en de feestdagen op een manier die bij hen en hun kind(eren) past.

Hoe wordt er getoetst?

De geleerde lesstof wordt niet getoetst.

Praktische informatie

Lesdagen:
26 november (Chanoeka)
14 januari (o.a. Toe Biesjwat)
10 maart (Poeriem)
7 april (Pesach) 
12 mei (Omertijd en bijzondere dagen in deze periode)
2 juni (Sjawoe’ot en zomerperiode)

Ik wil deze cursus volgen!