Lajnen

Cursus-informatie

Wil je graag vaker lajnen, maar kost het je nog veel tijd? Met deze cursus lajnen voor gevorderden leer je alles wat je nodig hebt om regelmatiger te lajnen. Je leert structuren herkennen in de parsjiot, tips en tricks om alles sneller te onthouden, je leesvaardigheid te verder verbeteren en je leert ook alle bijzonderheden die je kan tegenkomen tijdens het lajnen. Na afloop kan je zelfstandig elke sidra voorbereiden.
Doe nu mee met Lajnen!
Dhr. Drs. Nachshon Rodrigues Pereira
Docent

Dhr. Drs. Nachshon Rodrigues Pereira

Nachshon Rodrigues Pereira heeft politicologie gestudeerd en is al 20 jaar actief als Chazzan en ba'al koreh. Sinds enkele jaren is hij voorzitter van de Joodse gemeente Bendigamos, waar hij veel doet aan community building. Hij woont met zijn echtgenote in Amstelveen. Nachshon geeft sinds 2017 Lajnen voor beginners en voor gevorderden aan Het Seminarium en is sinds 2019 werkzaam op Het Seminarium als studiecoördinator. Hij is enthousiast over Joods onderwijs en wil graag helpen om via Het Seminarium bij te dragen aan een sterkere infrastructuur voor Joods Nederland.

Waaruit bestaat het scholingstraject?

Zelfstandig alle sidrot kunnen voorbereiden op een behoorlijk tempo.

Welke literatuur wordt gebruikt?

Lesmateriaal op maat.

Begeleiding en ondersteuning

Het zijn Interactieve lessen, met praktijkopdrachten. De docent is tussentijds beschikbaar voor vragen.

Wat zijn de leeropbrengsten?

Na deze cursus ken je alle zangtekens voor de Torah, met melodie, naam en functie. Je hebt de algemene kennis over het lezen van de Torah en wat daarbij komt kijken. Je kunt zelfstandig een parasja voorbereiden.

Hoe wordt er getoetst?

Aan het eind van de cursus wordt een stuk parasja (dat is voorbereid) voorgelajend. Ook wordt de kennis getoetst van de uitzonderingen en van de leesvaardigheid.

Praktische informatie

Dag en tijd in overleg. Bekijk hier ons vakantierooster.

Ik wil deze cursus volgen!