Chazzanoet

Cursus-informatie

Zou jij graag (beter) een dienst willen leiden in sjoel? In deze praktische cursus leer je om diensten te leiden als Chazan. Je leert alle theoretische en praktische kennis over hoe je een dienst leidt. Inclusief de juiste melodieën, de juiste uitspraak en wanneer je welke gebeden zegt.
Doe nu mee met Chazzanoet!
Dhr. Sacha van Ravenswade
Docent

Dhr. Sacha van Ravenswade

Sacha van Ravenswade begon zijn zangcarrière in de sjoel (synagoge) van Amstelveen waar hij van jongs af aan meezong en vanaf zijn vijftiende de rol van chazzan op zich nam. Ook zijn interesse voor klassieke muziek en operamuziek in het bijzonder begon te groeien en inmiddels zijn opera en chazzanoet (Joodse liturgische muziek) de ankerpunten in zijn zangstudie en zijn concertpraktijk. Sacha is vaste voorzanger in de Jacob Obrecht Synagoge te Amsterdam en is daarnaast ook verbonden aan synagogen in Amstelveen en Amsterdam.

Waaruit bestaat het scholingstraject?

In overleg met de docent wordt 1 dienst gekozen, bijvoorbeeld vrijdagavond of de ochtend van Soekot en dan word je voorbereid op het leiden van deze dienst. Aan het eind van het traject kan je deze dienst leiden en doe je een proefdienst.

Begeleiding en ondersteuning

Je kan al je vragen kwijt bij de docent tijdens de interactieve colleges. Er is altijd ruimte voor vragen en voor discussie.

Wat zijn de leeropbrengsten?

Je leert alle benodigde praktische en theoretische kennis die nodig is om een dienst te leiden.

Hoe wordt er getoetst?

Na afloop van de cursus leid je een proefdienst.

Praktische informatie

In overleg met de docent worden de lesdagen vastgesteld.

Ik wil deze cursus volgen!