Haftara

Cursus-informatie

In deze cursus leer je hoe je een Haftara kunt leren en voorzingen volgens de Nederlands-Asjkenazische traditie. Je leert de zangtekens kennen met hun functie en melodie. Aan het eind van de rit kan je zelfstandig een Haftara voorbereiden.
Doe nu mee met Haftara!
Dhr. Drs. Nachshon Rodrigues Pereira
Docent

Dhr. Drs. Nachshon Rodrigues Pereira

Nachshon Rodrigues Pereira heeft politicologie gestudeerd en is al 20 jaar actief als Chazzan en ba'al koreh. Sinds enkele jaren is hij voorzitter van de Joodse gemeente Bendigamos, waar hij veel doet aan community building. Hij woont met zijn echtgenote in Amstelveen. Nachshon geeft sinds 2017 Lajnen voor beginners en voor gevorderden aan Het Seminarium en is sinds 2019 werkzaam op Het Seminarium als studiecoördinator. Hij is enthousiast over Joods onderwijs en wil graag helpen om via Het Seminarium bij te dragen aan een sterkere infrastructuur voor Joods Nederland.

Waaruit bestaat het scholingstraject?

Het leren van de verschillende zangtekens met melodie, naam en functie. Algemene informatie over de oorsprong en uitvoering van de Haftara en de bijbehorende berachot. Tips en tricks voor de voorbereiding.

Begeleiding en ondersteuning

Interactieve lessen, praktijkopdrachten, docent tussentijds beschikbaar voor vragen, lesmateriaal op maat.

Wat zijn de leeropbrengsten?

Na deze cursus kun je zelfstandig een haftara voorbereiden.

Hoe wordt er getoetst?

Aan het eind van de cursus wordt een deel van een haftara voorgedragen.

Praktische informatie

Dag en tijden in overleg. Bekijk hier ons vakantierooster.

Ik wil deze cursus volgen!